TEXTOS MUSICATS DE F.VICENT GARCIA
Els compositors de sardanes han volgut també rememorar
la figura del popular Rector
Joan Andreu i Garriga (Bràfim, 1920) Músic i compositor de música lleugera. Va compondre 100 sardanes. Ostenta la medalla de Francesc Macià(1996). L'any 1991 s'estrenà la nova sardana que porta per nom Sardana del Rector. L'any 1995 s'enregistrà la sardana en casset interpretada per la cobla La Principal de Tarragona. Tomàs Gil i Membrado. (Horta de Sant Joan, 1915.) Instrumentista, compositor, director... Un dels autors més prolífics de la música per a cobla. Creu de Sant Jordi (2010) Va compondre 1325 sardanes , entre elles la titulada Vallfogona, al seu Rector. Desconeixem que se n'hagi fet cap enregistrament comercial però n'oferim una gravació feta en directe en una audició davant la muralla de Tarragona l'any 2006.
Maria Mercè Navarro i Galindo (Badalona, 1963)És flabiolaire de cobla i compositora de sardanes. Fundadora de la Cobla Juvenil Marinada de Badalona. Ha compost una quarantena de sardanes. El 2019 va guanyar el primer premi al segon concurs de sardanes balladores de Prats de Molló.
Anna Abad i Gils,(Tarragona 1992) Cantautora catalana de nom artístic Anna d'Ivori. Cursos de piano i més tard, va estudiar composició i cant. Amb 15 anys va escriure el seu primer musical. Ha publicat dos àlbums i va contribuir al Projecte Amatrice,
Valentí Miserachs i Grau
(Sant Martí Sesgueioles 1943)
Prevere, compositor, mestre de capella a Roma i antic organista de la basílica de Sant Pere del Vaticà. President del Pontifici Institut de Música Sacra. Es llicencià en cant gregorià, es diplomà en composició sacra i en orgue . Rep la Creu de Sant Jordi de mans del President Pujol (2001)
Per escoltar les sardanes clicar el botó corresponent
Musicació polifònica dels Goigs de La Mare de Déu de la Bovera
Entre els diversos poemes que F.Vicent Garcia va compondre se li han atribuït diversos goigs, com són el Goigs de Nostra Senyora de la Bovera. El cas és que amb aquest text se'n coneix una antiga musicació anònima a quatre veus mixtes, fet curiós ja que els goigs habitualment es presenten a l'uníson, Aquesta partitura, segons manifesta el musicòleg J.M Salisi, aparegué a l'arxiu parroquial de Verdú (l'Urgell) on s'hi van trobar les particel·les datades l'any 1721. Pot molt ben ser que siguin les particel·les originals o potser una còpia. L'Ermita, està situada ben prop de Verdú, encara que pertany a la veïna parròquia de Guimerà (l'Urgell). Aquestes particel·les actualment es conserven a la Biblioteca de Catalunya. |
retall d'una de les particel·les |