ESPAI D'INTERPRETACIÓ -  EL RECTOR DE VALLFOGONA

El poble de Vallfogona, l'any 2009, aconseguí el seu anhelat propòsit de tenir un recinte on rememorar el nom de Francesc Vicent Garcia, el més destacat poeta català de l'època del barroc i que ha proporcionat manta anomenada al poble de Vallfogona de Riucorb (actualment a la Conca de Barberà, en temps del Rector a La Segarra) .

L'espai d'interpretació, que així és com s'anomena aquesta mostra divulgativa, comprèn dues sales ubicades  dins del propi temple parroquial.
S'hi exposen uns plafons murals molt ben dissenyats en els que s'hi  detallen dades biogràfiques, referències a la seva obra poètica, anecdotari, situació històrica, i d'altres informacions amb les que es proporciona  al visitant una considerable informació sobre la rellevància aquest personatge, que en una època molt difícil per la supervivència de l'idioma, ell va ser un escriptor que va servar impertorbablement l'ús de la llengua catalana. 
Nombroses anècdotes i acudits es van anar difonent per tot el territori català, on molt sovint els principals protagonistes eren sempre: el bisbe, la majordona o el seu espavilat escolanet. 
Una sala està condicionada per a poder  efectuar-hi conferències, reunions i
sessions audiovisuals.  S'hi projecta un vídeo que mostra una visió històrica de la vida del famós Rector, on es van desgranant episodis de la seva vida, de la seva relació amb la noblesa, de l'amistat amb els bisbes, l'obtenció, previ concurs, de la rectoria i notaria de Vallfogona, de la seva facilitat versificadora  i sobretot el seu enginy i la seva captivadora gràcia que el va popularitzar fins a la mitificació.
A l'altra sala s'hi ha  instal·lat una  talla policromada que representa, a mida natural, la  figura de F.Vicent Garcia.  Assegut al seu costat s'hi pot veure també una escultura del seu escolanet Pere.
A un lateral de la sala hi ha adossat un plafó de grans dimensions que mostra  una reproducció fotogràfica de l'artístic frontis de la capella de Santa Bàrbara que amb tant d'entusiasme va fer construir Mn. F.Vicent Garcia.  És ben lamentable que  durant la revolta del 1936  una colla brètols van destruir a cops de mall el llegat arquitectònic que Mn. Vicent ens havia deixat per la a posteritat.
En les dues il·lustracions d'aquesta plana es mostren les dues esmentades sales. Entrant en la Mostra visual hi veurem una presentació fotogràfica del material exposat,